Anadolu Medeniyetleri Müzesi Konferansları 1

Anadolu Medeniyetleri Müzesi Konferansları 'nın ilki "Ankara Müzeleri" ,  Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Enver SAĞIR 'ın konuk edilmesi ile başlamıştır.

Atılım Üniversitesi Rekötrlüğü Türkiye Tarih Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şule PFEIFFER TAŞ 'ın açılış konuşmasını yaptığı konferansa, danışma kurulu üyesi Prof. Dr. Ramazan AYDIN ve yönetim kurulu üyesi Öğr. Gör. Evren TURAL 'da katılmıştır. Merkezimiz danışma kurulu üyesi Prof. Dr. Ramazan AYDIN tarafından Enver SAĞIR 'a plaket verilmiştir. Üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencilerinin yoğun ilgisinin yanı sıra üniversite dışından da çok sayıda konuk konferansı ilgiyle izlemiştir.

Bu konferanslar ile ülkemizdeki müzelerin değerini kavratmak, öğrencilerin bu müzeler ile ilgili farkındalığını arttırmak ve gündelik hayatın önemli bir parçası haline getirmek TUTAM 'ın en önemli hedeflerinden biridir.